תקנון 2024

האקתון אנרגיה ע”ש גיא סלע ז”ל

תרומת חברת סולאראדג’ בע”מ

תקנון

  1. תחרות האקתון אנרגיה (להלן “התחרות“), הינה פעילות לימודית המאורגנת על ידי תוכנית האנרגיה על ע”ש גרנד (GTEP) (להלן: “תוכנית האנרגיה“) ומרכז הקיימות בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל (להלן יקראו יחד: “הטכניון“) על מנת לקדם פיתוח רעיונות לפתרונות בתחום 100% עצמאות אנרגטית – מערכות מבוזרות של אנרגיה ירוקה לחוסן וקיימות, מיועד לסטודנטים מכלל התארים במוסדות מוכרים להשכלה גבוהה בישראל. תחרות זו הינה חלק מאירועי ה-100 של הטכניון.

 

הוראות כלליות

  1. הטכניון באמצעות מרכז הקיימות ותוכנית האנרגיה הינו עורך התחרות. בחירת המשתתפים בתחרות, אופן השיפוט, זהות השופטים, הרעיונות המשתתפים, בחירת הזוכים, דירוגם וצורת מתן הפרסים הינם לשיקול דעתו הבלעדי של עורך התחרות.
  2. תקנון זה מסדיר את היחסים בין המשתתפים בתחרות לבין עורך התחרות בכל עניין הנוגע לתחרות.
  3. הוראות תקנון זה גוברות על כל פרסום אחר, בעל פה או בכתב, אודות התחרות.
  4. בהירשמם לתחרות, המשתתפים מאשרים שקראו את התקנון והסכימו לכתוב בו, לרבות לכל נהלי ותקנוני הטכניון הרלוונטיים ולרבות התקנון למניעת הטרדה מינית, מניעת עישון וכיו”ב.
  5. מרכז הקיימות ותוכנית האנרגיה מינו ועדה מטעמה לשמש כוועדה מארגנת של התחרות והיא מייצגת את מרכז הקיימות ותוכנית האנרגיה בענייני התחרות (להלן “הועדה המארגנת“). בוועדה חברים נציגי מרכז היזמות בטכניון, נציגי חברת סולראדג ‘בע”מ ונציגי קהילת האנרגיה אנרג’יקום.
  6. הוועדה המארגנת תהא רשאית בכל עת להביא לשינוי מועד התחרות ו/או כל מועד אחר של שלבי התחרות ו/או שינוי פלטפורמת עריכת התחרות ו/או היקף הפרסים ו/או לקבל כל החלטה אחרת הנחוצה לשם מיקסום מטרות התחרות, וזאת לרבות בשל נסיבות של אירוע חיצוני שיש בו כדי להשפיע על התחרות כגון מצב ביטחוני, אסון, מגיפה, ולרבות התעצמות מלחמת חרבות ברזל ו/או כל החלטה ואו הנחייה של רשות מוסמכת שיש בה כדי להשפיע על עריכת וקיום התחרות ו/או כיוצא באלה.

 

מהלך התחרות

  1. התחרות תכלול את השלבים להלן:

הרשמה של מועמדים לתחרות באמצעות אתר האינטרנט של התחרות:
https://gtep.technion.ac.il/hackathon-energy-2024

  • (להלן “האתר“), תהיה החל מיום 26.09.2024 ועד ליום 11.11.2024. מובהר, כי לא ניתן יהיה להירשם לתחרות לאחר המועדים הנ”ל.
  • אירוע חשיפה וציוות יתקיים ב- 14.11.2024, באמצעות תוכנת ZOOM, בשעות אשר יפורסמו באתר. באירוע החשיפה יוצג האתגר מושא התחרות, יימסרו פרטים על שלבי התחרות ויתקיימו סדנא/ות שונה/ות לשיקול דעת עורך התחרות, אשר המשתתפים יוכלו לבחור להשתתף במי מהן. בתום אירוע החשיפה תימסר למשתתפים הפלטפורמה בה ימסרו הודעות בתחרות זו (בנוסף לאתר התחרות, להלן: “פלטפורמת התחרות“).
  • עד ליום 24.11.2024 על המשתתפים להתחלק באופן עצמאי לקבוצות של 5-6 משתתפים ולבצע רישום סופי של הקבוצה באתר התחרות. משתתף שנותר ללא שיוך לקבוצה בשלב זה לא יוכל להשתתף בה.
  • קיום סדנת רעיונאות באמצעות תוכנת ה- ZOOM בתאריך 28.11.24. הסדנה תכלול מתודולוגיות להשבחת והעמקת רעיונות קיימים וכללי סיעור מוחות. הטכניון שומר לעצמו את הזכות לבטל את התקיימות הסדנה ו/או לשנות את מועדה, והכל בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי. הודעה למשתתפים תפורסם באתר ובנוסף בפלטפורמת התחרות.
  • עד ליום 5.12.24 על הקבוצות לבצע רישום סופי של הרעיון הקבוצתי בנוגע לאתגר התחרות (להלן: “הרעיונות“) בפלטפורמה שתמסר על ידי מארגני התחרות.
  • אישור סופי של הרעיונות על ידי הוועדה המארגנת, לכל קבוצה. קבוצה שלא אישרו לה רעיון לא תוכל להשתתף בתחרות.
  • אירוע התחרות אשר יתקיים בתאריך 19-20.12.2024 בטכניון, במהלכו יעבדו המשתתפים על הרעיונות בהתאם לדרישות התחרות במשך כיממה רצופה. בסיומו יערך גמר התחרות בו כל קבוצה תציג את תוצרי העבודה על הרעיונות.
  • על המשתתף האחריות להתעדכן מפעם לפעם באתר, בהודעות ו/או עדכונים ו/או שינויים בקשר לתחרות שיפורסמו על ידי עורך התחרות.

השתתפות בתחרות

  1. לתחרות רשאי להירשם כל סטודנט מן המניין הלומד לתואר אקדמי במוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל.
  2. ככלל התחרות תתקיים בשפה העברית אך חלק מהחומרים יוצגו באנגלית, חלק מהמשתתפים עשויים להיות דוברי אנגלית (ולא עברית) וחלק מהמנטורים דוברי אנגלית. על הנרשמים לקחת בחשבון שעשויה להידרש שליטה טובה באנגלית לצורך השתתפות מיטבית בתחרות.

 

הרעיונות המשתתפים

  1. הרעיונות עליהם יעבדו הקבוצות יוצעו על ידי המשתתפים בתחרות, כמפורט בסע’ ‎8 לעיל.
  2. על הרעיונות להיות חדשניים, כלומר רעיונות אשר אינם מיושמים עדיין בשוק, לפחות לפי מידע הזמין לציבור הרחב.
  3. על הרעיונות להיות בתחום מערכות מבוזרות של אנרגיה ירוקה. כלומר, רעיונות למוצרים, שירותים, טכנולוגיות, שיטות או מיזמים אשר מטרתם העיקרית היא פיתוח מערכות מבוזרות של אנרגיה ירוקה לחוסן וקיימות למרות האמור בסעיף זה, הוועדה המארגנת שומרת לעצמה את הזכות, לפי שיקול דעתה, לאשר רעיונות שאינם עומדים בתנאים אלו, אם תמצא שהם מועילים בתחום התחרות ולמטרותיה.
  4. ההחלטה של הועדה המארגנת על פסילה של רעיון מהשתתפות בתחרות (ר’ סע’ ‎8 לעיל) איננה ניתנת לערעור והועדה איננה נדרשת לנמק את החלטתה.

 

קבוצות

  1. החלוקה לקבוצות תתבצע באופן עצמאי, כמפורט בסע’ ‎8 לעיל.
  2. הקריטריונים לשיפוט יכללו סעיף ניקוד שיתייחס למידת ההטרוגניות של הקבוצה.
    כלומר, חברי הקבוצה יהיו מתארים, רקע אקדמי ומוסדות מגוונים.
  3. לאחר אירוע החשיפה על כל קבוצה לבחור ראש קבוצה. התקשורת הפורמלית של עורך התחרות עם הקבוצה תתבצע מול ראש הקבוצה.
  4. כל קבוצה תכלול 5-6 משתתפים לכל היותר.
  5. מצופה מכל חברי הקבוצה להיות נוכחים בכל הפעילויות שנדרשו מהמשתתפים במהלך התחרות, פרונטליות ובפלטפורמות טכנולוגיות שונות.

 

מחלוקת

  1. בכל מחלוקת או השגה של מי מהמשתתפים למול הועדה המארגנת בקשר לאופן ניהול התחרות, תוצאותיה, פרשנות התקנון, קבלת משתתפים וקבלת רעיונות, ניתנת לראש הוועדה המארגנת זכות הכרעה בלעדית והכרעתו איננה ניתנת לערעור ותחייב הן את מארגני התחרות והן את המשתתפים.
  2. מובהר כי הטכניון לא יהיה אחראי למחלוקות בתוך הקבוצה וכי לכל דבר וענין ייצג את הקבוצה מול עורך התחרות – ראש הקבוצה, וזאת למעט אם תשתכנע הוועדה המארגנת כי הוא עושה שימוש לרעה בתפקידו.

 

התנהגות נאותה

  1. כל נהלי הטכניון ותקנוניו יחולו ומחייבים את כלל משתתפי התחרות בכל זמן שהם שוהים בשטח הטכניון במסגרת התחרות ובכל פלטפורמה טכנולוגית. באחריות הנרשמים לעיין במסמכים אלה.
  2. הטכניון, לרבות באמצעות יחידת הביטחון, באישור הועדה, רשאי להרחיק ממתחם התחרות, הפיזי או הטכנולוגי, כל אדם אשר מאיים על שלומם של משתתפי התחרות והשוהים הטכניון, מפר את הסדר הציבורי, מפריע למהלכה התקין של התחרות או לעבודה השגרתית בטכניון, מפר את החוק או את תקנוני הטכניון.
  3. הורחק משתתף לפי סעיף ‎‎25, השתתפותו תופסק לאלתר ולא יהיה זכאי לפרס גם אם לפני ההרחקה היה שייך לאחת הקבוצות הזוכות.
  4. הועדה המארגנת רשאית לפי שיקול דעתה, להפסיק את ההשתתפות של משתתפים או של קבוצות עקב התנהגויות הפוגעות במהלכה התקין וההוגן של התחרות, לרבות, אך לא רק: העתקה מקבוצה אחרת, חבלה בעבודתה של קבוצה אחרת, התנהגות בלתי הולמת וכו’.
  5. ככל שקבוצה ו/או חבר קבוצה אשר לא יעמדו במועד ההצגה הסופית בכל מחויבויותיהם לפי התקנון, תוכל הוועדה המארגנת לפי שק”ד להורות על פסילתם ו/או לקבל החלטה אחרת בעניינם, לרבות להחליט על פסילת הקבוצה כולה.

 

קניין רוחני

  1. התחרות הינה אירוע לימודי ולכן כלל זכויות הקניין הרוחני ביישום הרעיונות המוצעים במסגרת התחרות ובתוצרי הקבוצות במסגרת התחרות הינם של המשתתפים אשר לקחו חלק ביצירתם. לא תהיה למשתתפי התחרות כל טענה לטכניון ובפרט למרכז הקיימות ולתוכנית האנרגיה בטכניון ו/או למי מטעמם בדבר אחריות בקשר עם קנין רוחני אשר יפותח במסגרת ו/או בעקבות התחרות.

 

שיפוט

  1. בחירת הזוכים בתחרות ודירוגם תתקיים במסגרת גמר התחרות:

כל אחת מהקבוצות שתהיה ערוכה לכך תציג את עבודתה, באמצעות מצגת, לפאנל השופטים ולכלל משתתפי התחרות. עורך התחרות שומר לעצמו את הזכות לערוך חצי גמר, בנוסף לגמר, ככל ויהיה קבוצות רבות של משתתפים לצורך ניהול התחרות באופן הוגן ושוויוני, הכל בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי. הודעה על החלטת עורך הטכניון לקיים אירוע חצי גמר תפורסם לקבוצות להן אושרו הרעיונות כאמור בסע’ ‎8.5 לעיל.

פאנל השופטים הראשי ידרג את הקבוצות למקומות השונים בהתאם לשיקול דעתם וע”פ קריטריונים שנקבעו מראש.

  1. הוראות לגבי עריכת המצגות על-ידי המשתתפים יפורסמו באתר ובפלטפורמת התחרות.
  2. להלן הקריטריונים לבחירת הזוכים בתחרות על ידי פאנל השופטים (משקל הקריטריונים אינו שווה ונתון להחלטת הוועדה):
    • רלוונטיות – האם הפתרון תורם באופן ממשי לאתגר מושא התחרות?…האם ניתן באופן ריאלי לפתח את הטכנולוגיה בזמן קצר יחסית בעזרת הכלים הקיימים? אם קיים פיתוח טכנולוגי נדרש, מה מידת המורכבות שלו?
    • חדשנות ויצירתיות – עד כמה הרעיון יצירתי? האם יש ברעיון מרכיבים שמאפשרים שינוי שוק (disruption)?
    • ישימות – האם אפשר לדמיין את הרעיון בשימוש יומיומי של משתמש קצה? האם הצוות הצליח לשכנע?
    • הטרוגניות הקבוצה – מידת הגיוון בקבוצה. חברי הקבוצה מתארים שונים, תחומים שונים ומוסדות אקדמיים שונים.
    • הצגת הרעיון – רעיון צריך להמציא אבל גם לדעת להציג כדי לרתום את כולם להגשמתו.
  3. משקל הקריטריונים יימסר מראש לקבוצות המשתתפות בתחרות.
  4. כל שופט ינקד כל קבוצה באופן עצמאי ולאחר מכן יבוצע שקול ציוני השופטים.

פרסים

  1. הקבוצות הזוכות יקבלו פרסים כדלקמן:

מקום 1- 10,000 ₪

מקום 2- 7,000 ₪

מקום 3- 3,000 ₪

  1. סכום הפרס יתחלק שווה בשווה בין חברי הקבוצה הזוכה.
  2. לטכניון שמורה הזכות להגדיל את סכום הפרסים בהתאם לשיקול דעתו ו/או לקבוע מקומות נוספים שאז יקבע עורך התחרות את סכום הפרס לשיקול דעתו.
  3. פרסום וצילום:
    • אירוע התחרות יצולם על-ידי הטכניון ו/או מי מטעמו, לרבות המשתתפים והרעיונות המוצגים בו, לצורכי הטכניון, לרבות לצורך שיווק ופרסום התחרות.
    • למען הסר ספק, עצם ההשתתפות בתחרות והרישום לתחרות, מהווה הסכמה לצילום המשתתף והרעיונות ופרסומם בכל מדיה קיימת ולשימוש בשם המשתתף ובתמונה לכל מטרה שהיא, לרבות לשם יחסי ציבור שיערוך הטכניון או כל תוכן אחר (כולל וידאו) ללא כל תמורה בין במהלך התחרות ובין לאחריה. למשתתף לא תהיה כל דרישה ו/או טענה בקשר עם צילום ו/או פרסום כאמור, לרבות טענה ו/או דרישה בהיבט הגנת הפרטיות ו/או קניין רוחני.
    • מובהר, כי משתתף שלא מעוניין כי יצולם במהלך התחרות מתחייב לפנות לדוא”ל: energyhack@technion.ac.il וזאת עד למועד קיום אירוע החשיפה , כמפורט לעיל. משתתף שלא יפנה כאמור יראו אותו כמי שהסכים לאמור בסע’ ‎36.1- ‎36.2.