הרשמה
האקתון האנרגיה הארצי ע”ש גיא סלע יתקיים השנה בסימן 100 שנים לטכניון
13.05.2025 קמפוס הטכניון
לסטודנטים ומשתלמים מכל האוניברסיטאות והמכללות בארץ
האתגר:
100% עצמאות אנרגטית
מערכות מבוזרות של אנרגיה ירוקה לחוסן וקיימות
פיתוח פתרון אשר מקדם מערכות המרת אנרגיה יעילות, זולות ואמינות.
הביקוש לאנרגיה צפוי לעלות באופן דרמטי בעשורים הקרובים. המעבר למקורות אנרגיה מתחדשים והיכולת לספק אנרגיה לאוכלוסייה הולכת וגדלה מבלי להרוס את הסביבה הינו אחד האתגרים המדעיים וההנדסיים החשובים ביותר העומדים כיום בפני האנושות. כיום, האנרגיה במדינת ישראל מיוצרת במספר מוגבל של אופנים, המבוססים בעיקר על תחנות כוח פחמיות וגז טבעי.
מלחמת חרבות ברזל הדגישה את הצורך הדחוף בהגדלת החוסן הלאומי האנרגטי על-ידי ביזור חכם ומבוקר – גם בפריסה גיאוגרפית רחבה, וגם בהגדלת מספר הפתרונות להפקת אנרגיה ירוקה. מערכות קטנות מבוזרות לייצור ואגירת אנרגיה ירוקה מהוות פתרון זול ויעיל לייצור אנרגיה ואחסונה. פתרונות אלו, יגדילו את החוסן שלנו כמדינה.
סולאראדג’ הינה חברת הייטק ישראלית אשר נמצאת בחוד החנית של תעשיית האנרגיה הירוקה. סולאראדג’ מפתחת ומייצרת מוצרים טכנולוגיים מתקדמים ומספקת כיום פתרונות אנרגיה למיליוני לקוחות ברחבי העולם. סולאראדג’ הוקמה בשנת 2006 על ידי חמישה חברים יוצאי יחידת הטכנולוגיה של חיל המודיעין שחברו יחד. החמישה הבינו את הצורך בייעול המערכות לייצור חשמל סולארי, ופיתחו טכנולוגיה המאפשרת לנהל בצורה יעילה את תהליך הפקת החשמל מהשמש. סולאראדג’ הינה חברת הממירים הסולאריים מהמובילות בתחום, אשר נסחרת בנאסד”ק ומוצריה נמכרים בלמעלה מ- 140 מדינות.
תוכנית האנרגיה בטכניון ע”ש גרנד היא תוכנית מובילה במחקר והוראה בתחום האנרגיה. מהקמתה, משנת 2007 פועלת התוכנית ליצירת התשתית, וקידום מחקר האנרגיה המקיימת תוך הגדלת שיתופי פעולה בין דיסציפלינות שונות. פעילות תוכנית האנרגיה הובילה במשך השנים לתגליות חשובות, קידום טכנולוגיות מובילות, בסיס להקמת חברות הזנק, יצירת שיתופי פעולה עם מוסדות מחקר וגופי תעשייה בארץ ובעולם.
אנרגי’קום – הקהילה לחדשנות באנרגיה, הוקמה ביוזמת ותמיכת משרד הכלכלה ובשותפות עם משרד האנרגיה ורשות החדשנות. מטרות הקהילה הן ליצור מודעות ולהוות מוקד לכלל העוסקים והעוסקות בתחום האנרגיה, מהארץ ומחו”ל, וליצור סביבת חדשנות בענפי המשק השונים בתחום האנרגיה בישראל.
מרכז הקיימות בטכניון פועל להוות מודל מופתי לקיימות מקומית, לאומית וגלובלית באמצעות תוכניות החינוך והמחקר שלו ובאמצעות התנהלות ארגונית וקהילתית מקיימת. המדע הטכנולוגיה וההנדסה הם אמצעים חיוניים להבטיח שמירה על איכות הסביבה והבטחת פיתוח שלא יפגע ויהרוס את הסביבה. הטכניון כמוסד המחנך מהנדסים ומדענים, מחויב לכלול את הפן הסביבתי בעשייה שלו, לגייס את מיטב הידע והכישרון וכל זאת כדי לפתח את הארץ מבלי לפגוע בסביבה שבה אנו חיים.
כמובילים בתחומנו, חלק מהאחריות שלנו היא להפנות מבט אל העתיד ולפעול למען עתיד טוב יותר. כעת, זה הזמן לדהור קדימה ולתת את הדעת על תחומי האנרגיה – במדע, בטכנולוגיה, בתעשייה ובשיתוף הפעולה ביניהם.
מה הלו”ז?
2 במרץ החל מיום ראשון, 02.03.2025 – נפתחת ההרשמה לתחרות!
מועמדים לתחרות יוכלו להגיש את טופס ההרשמה באתר עד ליום ראשון 06.04.2025.
7 באפריל אירוע חשיפה יתקיים בזום ביום שני 07.04.2025, 17:00 – 18:30.
באירוע החשיפה יוצג האתגר, יימסרו פרטים על מהלך התחרות ותתקיים סדנת ציוות.
22 באפריל רישום סופי של קבוצות – יום שלישי, 22.04.2025.
17:00 – סדנת רעיונאות בזום.
28 באפריל תאריך סופי לשליחת הרעיונות – יום שני, 28.04.2025. הודעת קבלה – תשלח לקבוצות עד ליום שלישי 06.05.2025.
13 במאי, קמפוס הטכניון, 7:30, ההאקתון יוצא לדרך!